____________________________________________________________________________________________

Domácí kuře  je odlišné od brojlerových kuřat prodávaných běžně v obchodech. Francouzské kuře Marans nebo Bresse bych přirovnala k velmi kvalitnímu značkovému vínu.

Hybridní brojler z obchodu je to nejlevnější co můžete sehnat, při jídle je cítít koření  a jiné přísady, které jste použili při kuchyňské úpravě, ale chuť samotného masa je nevýrazná, téměř žádná. Čistokrevná francouzská kuřata mají chuť masa výraznější a každé plemeno mírně jinou chuť. Je to drahé, je to lahůdka, je to kulinářský zážitek a nám stojí za těch půl roku práce a kvalitního krmení.

 

kohoutek Marans s nádivkou

Na obrázku větší kohoutek marinovaný ve víno cibulové marinádě.

_________________________________________________________________________________________________________

Kachna Indický běžec: maso je tmavší, připomínající zvěřinu, jemné, lahodné chuti, s minimem tuku.

vlevo vejce kachny Indického běžce, vpravo slepičí

 

Zde je pár receptů :

www.labuznik.cz/recept/kategorie/kohout/

recepty.vareni.cz/kohout-plneny-ovocnou-nadivkou/

kohout, králík - www.bakerwine.cz/index.php?action=show_content&content_id=72&lang=