____________________________________________________________________________________________
Domácí kuře je odlišné od brojlerových kuřat prodávaných běžně v obchodech. Francouzské kuře Marans nebo Bresse bych přirovnala k velmi kvalitnímu značkovému vínu.
Hybridní brojler z obchodu je to nejlevnější co můžete sehnat, při jídle je cítít koření a jiné přísady, které jste použili při kuchyňské úpravě, ale chuť samotného masa je nevýrazná, téměř žádná. Čistokrevná francouzská kuřata mají chuť masa výraznější a každé plemeno mírně jinou chuť. Je to drahé, je to lahůdka, je to kulinářský zážitek a nám stojí za těch půl roku práce a kvalitního krmení.
kohoutek Marans s nádivkou
Na obrázku větší kohoutek marinovaný ve víno cibulové marinádě.
_________________________________________________________________________________________________________
Kachna Indický běžec: maso je tmavší, připomínající zvěřinu, jemné, lahodné chuti, s minimem tuku.
vlevo vejce kachny Indického běžce, vpravo slepičí
Zde je pár receptů :
www.labuznik.cz/recept/kategorie/kohout/
recepty.vareni.cz/kohout-plneny-ovocnou-nadivkou/
kohout, králík - www.bakerwine.cz/index.php?action=show_content&content_id=72&lang=